Traseul Turistic "CasaCriss Arboretum"

ArboretumSimeria 2

        O alta propunere interesanta a administratorilor pensiunii Casacriss se refera la vizitarea celui mai frumos parc natural din Romania: parcul dendrologic din Simeria(Arboretum Simeria).

Arboretumul Simeria se gaseşte în Lunca Muresului, care formează aici o vale largă, cuprinsa între lanţul Munţilor Metaliferi din Carpatii Apuseni, spre Sud-Est de Munţii Poiana Ruscă şi Sud de Munţii Retezat şi Surianu. Spre Vest Muresul se continuă, începând cu zona Zam continuand drumul catre Tisa.

Parcul dendrologic din Simeria este o rezervatie stiintifica de talie europeana. Arboretumul Simeria este considerat un "monument national in arta parcurilor" cuprinde peste 2000 de unitati sistematice din diferite zone ale globului, cuprinzand si cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice si autohtone din România.

Parcul din Simeria reprezinta o invitatie de evadare din aglomeratia urbana pentru petrecerea unei zile însorite în mijlocul naturii si pentru admirarea diversitatii naturale a arborilor de pe mai multe continente care s-au adunat aici pentru întalnire de taina.