Traseul Turistic "CasaCriss - Pasul Valcan"

 

 

 

      Proprietarii de la Casa-Criss din Densus propun vizitatorilor pensiunii un traseu montan ce poate fi strabatut cu un autoturism Defender 4x4 pe un traseu ce leaga Oltenia de Transilvania sau orice alt traseu montan din muntii Retezat,Parang,Sureanu,Vîlcan sau Godeanu..Se spune ca Mihai Viteazul a traversat Drumul Neamtului în drumul sau spre Transilvania, legenda spune ca i-a murit calul sau din pricina efortului depus pentru traversarea muntilor Vîlcan.

      Istoricii spun ca prin Pasul Vîlcan trece Drumul Neamtului spre Vulcan. I se spune aşa, pentru că, în timpul primului razboi mondial, în urma declaraţiei de război a României împotriva Austro-Ungariei de la 27 august 1916, românii au trecut graniţa, ce se afla pe coama muntilor Vîlcan, , să elibereze Transilvania.

      Drumul Neamţului, marcat pe hartă ca drum judeţean (DJ 664), deşi ar merita titulatura de drum naţional, pentru că leagă două judeţe şi chiar două regiuni istorice(Oltenia si Transilvania), se desprinde din Drumul European 79 în dreptul comunei Turcineşti, o traversează spre nord, apoi trece prin Schela, Pasul Vîlcan şi coboară în oraşul Vulcan.

      Drumul Neamtului reprezinta o alternativa pentru Transalpina pentru a ajunge printr-un decor feeric de munte din Oltenia în Transilvania în Valea Jiului.Drumul nu poate fi parcurs decat cu autoturisme 4x4.Pentru exemplificareTraseul parcurs cu videoclipuri foto de proprietarii pensiunii Casa-Criss se poate vedea aici.